Wat te doen bij Osgood Schlatter?

Wat is Osgood Schlatter? Het is een vorm van kniepijn die regelmatig voorkomt bij jonge kinderen. Wat kan je hiertegen doen om de kniepijn te laten herstellen? 

*Direct je knieklachten laten onderzoeken en/of behandelen? Bel voor een afspraak naar 0343-431111. Onze gespecialiseerde Fysiotherapeuten helpen je graag op weg. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. 

Wat is Osgood Schlatter?

Osgood schlatter, ook wel groeipijn van de knieis een aandoening van de knie die er voor zorgt dat er pijn ontstaat aan het kleine knobbeltje/botstukje onder de knie, ook wel de “tiberositas tibea genoemd. Dit komt doordat de pees van het bovenbeen te hard aan het botstukje onder de knie trekt.  

Dit kan ontstekingen en kleine scheurtjes in het bot veroorzaken. Dit komt meestal voor bij kinderen omdat het knobbeltje onder de knie nog niet volledig ‘’uitgehard’ is. Als je last hebt van Osgood schlatter, heb je pijn aan de onderkant van je knie tijdens inspanning.  

Vooral hoog intensieve bewegingen zoals springen en rennen. Als de klacht heel lang aanhoudt kan het ook in rust gaan irriteren. Ook kan je last hebben als je lang zit of op je hurken zit. Het komt uitsluitend voor bij kinderen tussen gemiddeld 12-15 jaar. 

Wat is Osgood Schlatter? 

Oorzaak van Osgood-Schlatter klachten? 

Het komt vooral voor bij kinderen lichamelijk actief zijn. Daarnaast komt het vaak voor in de periode dat het lichaam wat sneller groeit. Het komt daarnaast vooral bij sporten en activiteiten waarbij je dus veel moet springen, sprinten en rennen komt het voor.  

Als je net een nieuwe sport bent begonnen waardoor je lichaam nog niet helemaal gewend is aan de belasting op je knieën. Of wanneer je sterk in de groei bent en wat fanatieker gaat sporten treden de klachten op. Dit gaat meestal heel geleidelijk. Meestal merk je het eerst na het sporten, wordt de klacht erger dan merk je het ook tijdens het sporten. 


Oorzaak van Osgood-Schlatter klachten?
 

Wat te doen aan Osgood Schlatter? 

Omdat het gaat om een overbelasting klacht is het verstandig dat, mocht je een sport doen, dit tijdelijk aan te passen of stop te zetten. Dit omdat je bot en peesweefsel tijd nodig heeft om weer te herstellen.  

Daarnaast is het belang om, wanneer de meeste pijn verdwenen is, de belastbaarheid weer langzaam op te bouwen door het doen van oefeningen. Het sterker maken van de beenspieren is belangrijk om te voorkomen dat de klacht sneller terugkomt als je langzaam weer begint met je (sport)activiteiten. 

Behandeling Osgood Schlatter

 

Behandeling Osgood Schlatter 

Eerst zorgen we ervoor dat we de goede diagnose stellen door lichamelijk onderzoek te doen. Na het bepalen van je kniepijn maken we een passend behandelplan.  

We geven persoonlijk advies wat beste is om te doen tijdens bewegen en sporten. Daarnaast geven we ondersteuning om de pijnlijke knie en been weer sterker en minder pijnlijk te maken. 

Een behandeling bij Fit4all heeft als voordeel dat je;   

  • Binnen 24 terecht kan  
  • Van vroeg 07.00 tot laat 22.00  
  • Behandeld wordt door gespecialiseerde fysiotherapeuten   
  • Moderne fasciliteiten beschikbaar hebt   
  • In onze missie past om jouw pijnvrij te krijgen!  
Een afspraak maken kan via 0343-431111.

Met verzorgende groet,  

Team Fit4all 

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »