Nieuwe Knie Revalidatie

Heeft u vragen over de revalidatie van uw nieuwe knie? Of wilt u graag begeleiding tijdens u revalidatie? Voor een goede en voorspoedige revalidatie is het belangrijk om te weten wat de belangrijkste aandachtspunten zijn tijdens uw herstel.

*Direct een afspraak maken voor een revalidatie na een nieuwe knie operatie? Bel voor een afspraak naar 0343-431111. Onze gespecialiseerde Fysiotherapeuten helpen u graag op weg. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Nieuwe Knie

Revalidatie Nieuwe Knie

Revalidatie van een nieuwe knie verloopt vanuit de meeste ziekenhuizen en klinieken volgens een vastgesteld revalidatie protocol. Een revalidatie protocol kan houvast geven om specifieke doelen in de revalidatie te behalen.

Zo zal de eerste fase gericht zijn op algemeen herstel na de operatie en aansturen naar een zelfstandige thuis situatie. In de volgende fasen zal de revalidatie steeds meer toegespitst worden op herstel van uw belastbaarheid, de functie van de knie en persoonlijke doelen.

Nieuwe Knie Prothese

Revalidatie Nieuwe Knie

Tijdens uw revalidatie is het belangrijk om de balans tussen deze twee dingen te vinden. Hoeveel doet u met de knie (=belasting) en wat kan de knie aan (=belastbaarheid). Dit zou u kunnen zien als een klassieke weegschaal, en deze moet zo veel als mogelijk in balans blijven.

Wanneer u meer doet als de knie aan kan zal de knie reageren met zwelling, pijn, stijfheid en roodheid (=overbelasting). Echter als u te weinig doet zult u merken dat u weinig vooruitgang boekt en de knie eveneens stijf en zwak blijft (=onderbelasting).

Nieuwe Knie Revalidatie

Behandeling bij een Knie Prothese

Na de operatie zal de knie nog niet direct pijnvrij en soepel zijn. Als reactie op de operatie is de knie (helaas) gevoelig en stijf. Door het natuurlijk herstel zal dit gelukkig afnemen naar mate de tijd vordert.

Het is belangrijk voor het herstel om de knie op geleide van de pijn regelmatig te bewegen, zowel strekken als buigen van de knie. Zo kan je zelf het natuurlijk herstel bevorderen. Het volledig kunnen strekken van de knie is erg belangrijk tijdens uw revalidatie, bijvoorbeeld om weer goed te kunnen lopen.

Revalidatie Nieuwe Knie

Opbouwen conditie en kracht

Waarschijnlijk is uw conditie (flink) achteruit gegaan omdat u de eerste weken weinig kon doen na de operatie. Lopen zal de eerste fase na de operatie nog te belastend zijn om aan uw conditie te werken.

Een goed idee is om te gaan fietsen op een hometrainer, zodra uw knie soepel genoeg is om de omwentelingen te maken. Fietsen is een lage belasting voor de knie en een mooie manier om deze soepeler te krijgen. Veel mensen ervaren fietsen als een prettige beweging na een nieuwe knie.

Fysiotherapie na een Nieuwe Knie

Vergoeding na een Nieuwe Knie

Wanneer u wordt geopereerd krijgt u een verwijzing van de orthopeed mee voor postoperatieve fysiotherapie. Geef deze verwijzing aan uw fysiotherapeut. Omdat u bent geopereerd krijgt u een zogenoemde ‘chronische indicatie’.

Deze is één jaar geldig vanaf de operatiedatum. Dit betekent dat u de eerste 20e fysiobehandelingen zelf zal moeten betalen (of eventueel gebruik maken van uw aanvullende verzekering). Vanaf de 21e behandeling wordt de fysiotherapie vergoed vanuit uw basisverzekering (mist het eigen risico is opgemaakt).

Oefeningen Nieuwe Knie

Fysiotherapie bij een Nieuwe Knie

De fysiotherapeuten van Fit4all kunnen u specifieke tips, oefeningen en een behandeling aanbieden bij een nieuwe knie. Wilt u effectief en goed revalideren na uw knie operatie? Maak dan direct een afspraak via 0343-431111.

Een behandeling bij Fit4all heeft als voordeel dat u;

  • Binnen 24 terecht kan
  • Van vroeg 07.00 tot laat 22.00
  • Behandeld wordt door gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Moderne faciliteiten beschikbaar hebt
  • In onze missie past om u soepel te laten bewegen!

Met verzorgende groet,

Team Fit4all

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »