Klachten na Corona?

Waarom Corona langdurige klachten kan geven.

Heb jij onlangs corona gehad? En heb je dan milde of ernstige symptomen gehad. Hier kan je helaas nog maanden lang klachten van hebben. Erg vervelend en het kan je behoorlijk beperken in je dagelijkse activiteiten binnen je werk- en privé setting. 

Klachten die veel voorkomen zijn bijvoorbeeld:

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Concentratieverlies
  • Hartkloppingen

Het is van belang voor je herstel goed in te schatten of je nog klachten hebt en hier op een verantwoordelijke manier mee omgaan. Zo zien we bijvoorbeeld dat een te snel een te hoog activiteitenniveau de eerste weken na de ziekte een nog slechter en trager herstel laat zien.

Aanhoudende Klachten na Corona

Oorzaak van Corona Klachten

Er is natuurlijk nog veel onwetendheid over het virus. We zien in de medische wereld wel de korte termijn gevolgen maar goed onderzoek met betrouwbare data is er nu eenmaal nog niet om goed te kunnen inzien wat het kan doen op de lange termijn. Hierdoor is voorzichtigheid belangrijk.

Een van de inzichtelijke oorzaken van de langdurige klachten is het niet goed functioneren van het immuunsysteem bij Covid-19. Normaal gesproken gaat het immuunsysteem een “ongewenste indringer” te lijf met een precisie geweer. In geval van Covid-19 schiet het immuunsysteem in de wilde weg met hagel waardoor er veel schade kan ontstaan in het gezonde weefsel. Dit weefsel moet hierna weer herstellen en dit kost veel meer tijd.

Ook kan je je dan voorstellen, dat wanneer het virus verder in het lijf doordringt, dit grotere en ernstige gevolgen kan hebben op je ziekte beloop en herstel. 

Klachten na Corona

Erkenning van Corona Klachten

De klachten zijn van de buitenkant niet altijd goed te zien en soms lastig te begrijpen door je omgeving. Iets wat je in de weg kan staan om de tijd te nemen voor je herstel en de juiste hulp te zoeken. Goede uitleg en erkenning binnen je omgeving zijn van belang voor een goed herstelklimaat. Jouw zorgverlener: je huisarts, fysiotherapeut, diëtist, etc. spelen hier een belangrijke rol in.

Zorg dus vooral voor dat je na Covid-19 goed naar je lichaam luistert en de juiste informatie en hulp krijgt om verantwoord te kunnen herstellen.

Fysiotherapie bij Corona

Heb je vragen of wil je hulp van een van onze Covid-19 gespecialiseerde fysiotherapeuten neem dan contact op via 0343-431111.

Met vriendelijke groet,

Team Fit4all

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »