Yoga Wijk bij Duurstede

Yoga in Wijk bij Duurstede

Yoga bij Fit4all is een dynamische vorm van bewegen waarbij fysieke houdingen direct na elkaar uitgevoerd worden, ondersteund door een gerichte ademhaling. Diverse losse oefeningen vormen samen een serie bewegingen, die per les verschillen.

Net als bij Pilates staat de beheersing, soepelheid, coördinatie en uitvoering bij Yoga centraal. Hierdoor ligt de aandacht op de kwaliteit van bewegen wat wordt gecombineerd met een inspanning gericht op onder andere;

 • Kracht & Souplesse
 • Lenigheid
 • Balans
 • Ademhaling
 • Ontspanning

Yoga Lessen bij Fit4all

Binnen Fit4all bieden we 3 vormen van yoga aan: Hatha-, Vinyasa- en PowerYoga. Iedere les met zijn eigen accenten en aandachtspunten (o.a. kracht & souplesse, lenigheid, balans, ademhaling, ontspanning). Yoga bestaat al zo’n 4000 jaar en is nu weer helemaal hot in onze drukke tijd.

Yoga geeft rust: “ontspanning door inspanning”. Iedereen kan aan yoga doen. Yoga is niet gericht op het leveren van prestaties. Je hoeft er dus niet lenig voor te zijn. Het gaat er niet om welke bizarre houdingen je kunt, het gaat er om wat het met je doet. Het maakt ook niet uit wat je buurvrouw of –man naast je op de mat doet.

Je kan niet ‘goed’ of ‘slecht’ zijn in Yoga. En natuurlijk zal het er bij de een wat gemakkelijker uit zien dan bij de ander, maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken. Je doet het voor jezelf en alleen voor jezelf. We zullen je kort uitleggen wat deze vormen van Yoga inhouden, echt ervaren doe je door eens deel te nemen tijdens bijvoorbeeld een Gratis Proefweek sporten.

Vinyasa Yoga Wijk bij Duurstede


Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. Vinyasa betekent letterlijk ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Door deze verbinding ontstaat er een natuurlijk ritme, flow, waarin de houdingen elkaar in een redelijk tempo opvolgen.

De les wordt beindigd met een ontspanningsoefening.

Power Yoga

Bij Power Yoga worden verschillende soorten oefeningen gecombineerd. De oefeningen worden naar inzicht en keuze van de Yoga docent gemixt en toegepast. Waarbij er vaak in de les een aantal "Power" poses worden beoefenend.

Een les van Power Yoga houdt zich voornamelijk bezig met het lichamelijke deel van Yoga. Na afloop is er altijd ruimte voor ontspanning. 

Hatha Yoga Wijk bij Duurstede

Extra gezondheidseffect Yoga

De kern van een Yogales ligt in het herstellen van een juiste spierbalans. Veel voorkomende patronen die zorgen voor klachten worden hierdoor hersteld of voorkomen.

Door een vloeiende combinatie van statische houdingen en controle van je ademhaling komt spieractivatie en mentale ontspanning samen. Controle over je lichaam en geest zijn hierbij twee onmiskenbare onderdelen.

Voor wie is een Yogales geschikt?

Yoga is geschikt voor sporters op elk niveau. Bij aanvang zullen een aantal oefeningen nieuw zijn, maar worden altijd rustig en gecontroleerd aangeleerd. De instructeur zal altijd de intensiteit op een goed niveau waarborgen.

Yoga is een les die eigenlijk voor iedereen goed is. Het is niet voor niks dat zowel beroemdheden als Madonna, maar ook professionele sporters het opnemen in hun trainingsschema.

Maar in het bijzonder bij lichamelijke klachten ten gevolge van een Burn-out of stress gerelateerde klachten is Yoga een mooie aanvulling. Eén aspect van de yogales ligt op het kunnen ontspannen middels een juiste ademhaling.

Yoga Wijk bij Duurstede

Aanbod Yoga Lessen

Ons volledige aanbod van Yoga lessen.

In Wijk bij Duurstede;

 • Dinsdag van 21.00-22.00
 • Donderdag van 10.00-11.00

In Langbroek;

 • Dinsdag van 08.30 - 09.30

Yoga Ervaringen?

Waarom Yoga? Die vraag hebben we deelnemers gesteld met de volgende antwoorden;

(om privacy redenen gebruiken we alleen de initialen)

 • "Meer evenwicht (letterlijk en figuurlijk) meer lenigheid, minder rugpijn" (GS)
 • "Aanvulling en afwisseling op de fitness" (YvH)
 • "Om ter ervaren hoe dat is" (JvL)
 • "Ik ben de lessen gaan volgen om mijn spieren te versterken en de rust van Yoga" (KM)
 • "Meer rust in mijn hoofd" (IT)
 • "Om leniger en flexibeler te worden en me beter in mijn lijf te voelen"(AV)
 • "Marga is mijn oud collega, ik wilde in 1e instantie een les bij haar gaan volgen en ben gebleven" (CvE)

Gratis Proefles Yoga

Wil je een Yoga les proberen? Meld je gelijk aan voor een Gratis Proefweek via 0343 - 431111 of neem contact op via het contactformulier. 

Je kan dan een week lang ons volledige aanbod aan fitness en groepslessen ervaren!Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »