Energie Control Meting

Energie Control Meting

Bij Fit4all maken we zowel in de training als in de Fysiotherapie graag en veelzijdig gebruik van de innovatieve Energie Control Meting. De Energie Control Meting is een moderne software, test en trainingsapparatuur waarbij zowel de rust als inspanningstoestand objectief in kaart kan worden gebracht.

De Energy Control Meting is ontwikkeld door longlaborante Stans van der Poel wat een wetenschappelijk en in de praktijk getoetst behandel- en trainingsmethode is. Een speciaal voor de unieke software ontworpen hartslagmeter is in staat om unieke eigenschappen in kaart te brengen. De Energy Control Meting geeft naast de hartslag die je normaal meet ook meerdere essentiële factoren weer voor een rust- en inspanningsmeting zoals o.a. uw;
• Hartslag variabiliteit (HRV)
• Ademfrequentie
• Adempatroon (Inspiratie / Expiratie verhouding TI/TE)
• Ademsignaal

Energy Control Methode

Rustmeting van de Energy Control Methode

In een rustsituatie kan niet alleen de hartslag, maar ook de puls tussen de hartslagen (HRV) en aspecten van de ademhaling in kunnen kaart worden gebracht, waardoor we een objectief beeld krijgen van iemands lichamelijke gesteldheid. Klachten die verband houden met stress gerelateerde factoren die een negatieve invloed hebben voor herstel kunnen zo in kaart worden gebracht. 

Maar ook de lichamelijke gesteldheid van iemand na bijvoorbeeld een operatie of tijdens een algehele revalidatie. Hierdoor kan specifiek in een fysiotherapeutische behandeling en/of training ingespeeld worden op de actuele lichamelijk staat van een patiënt of cliënt. Overtraining, overbelasting en onder training behoren hierdoor tot het verleden! Kunnen we tevens een optimaal resultaat uit de trainingsprikkels halen. En kan je uiteindelijk met minder moeite meer resultaat behalen! 


Inspanningsmeting van de Energy Control Methode

De inspanningsmeting kan beoordeelt worden met dezelfde parameters als hierboven al beschreven. De interpretatie bij inspanning ligt uiteraard anders, maar door de veelzijdigheid van parameters kan een optimale inschatting gemaakt worden van de patiënt of cliënt zijn inspanningsvermogen (VO2 max en omslagpunt). Er is niet altijd een maximale inspanning voor nodig om dit te kunnen bepalen met de Control Meting.

Aan de hand van een inspanningsmeting is perfect in te schatten in welke trainingszone de patiënt of cliënt zou moeten gaan training voor een optimaal resultaat in zijn of haar training. Dit kan vervolgens zonder de Control Meting, maar de meting kan zelfs gebruikt worden ter observatie of de patiënt / cliënt zich in de juiste trainingszone bevindt.

Inspanningstest Conditie VO2max


Wanneer de Energy Control Methode gebruiken?!

Eigenlijk zou iedere sporter of revalidant de ECM kunnen gebruiken om zijn of haar training te perfectioneren. Maar zeker wanneer je een langdurige fysieke klacht hebt is het gebruiken de methode meer dan gewenst. 

De Energie Control Meting kan dus bij veel indicaties en bij iedere sporter worden ingezet. De hoofdaandachtsgebieden waarvoor de meting wordt gebruikt zijn;
• Algehele en specifieke revalidatie zoals; chronische vermoeidheid, ME en Fybromyalgie | hartrevalidatie, oncologische revalidatie | COPD
• (duur) Sporters ter verbetering van de lichamelijke conditie
• Stress, burn-out gerelateerde klachten

Afspraak maken?

Plan een afspraak door te bellen naar 0343-431111. Vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering is mogelijk. Geen aanvullende verzekering? Dan rekenen we € 75,/ voor de afname en anaylse van de test. 

Met sportieve groet,

Team Fit4all


Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »