Diepe Dwarse Frictie Massage

Wat is Diepe Dwarse Frictie Massage?

De Diepe Dwarse Frictie massage techniek die we bij Fit4all Fysiotherapie gebruiken de 2e fase van onze behandelmethodiek is een specifieke massage techniek. Het doel en de mechanische gevolgen zijn anders dan bij de klassieke massage technieken.

Bij een behandeling met Diepe Dwarse Frictie massage is voornamelijk het doel om verklevingen in een spier op te heffen zodat hij weer normaal gaat functioneren. Wanneer er verklevingen in een spier zijn wat vaak samengaat met een Triggerpoint kan dit zorgen voor aanhoudende klachten in de spier zelf maar ook aangrenzende gebieden.

Wat is een Triggerpoint?

Een triggerpoint is ook wel een spierspanningspunt of verharding in een spier. In de volksmond wordt het ook wel een spierknoop genoemd. Het is vaak de pijnlijke plek in een spier als er op gedrukt wordt.

Een triggerpoint kan zorgen voor een pijnlijke spier en herkenbare uitstralende pijn vanuit de spier. Het blijkt uit onderzoek dat er bij veel beweging gerelateerde klachten (80%) triggerpoints betrokken zijn. Ze kunnen dan ook vaak de sleutel tot herstel zijn wanneer ze goed behandeld worden.

Diepe Dwarse Frictie Massage vs. Normale Massage

Er zit dus een groot verschil tussen een normale massage en een behandeling met Diepe Dwarse Fricties. In de literatuur worden ook duidelijk verschillende effecten beschreven. Waar beide technieken zorgen voor;
  1. Afvoer van vocht door het verbeteren van de lymfekanalen
  2. Stimuleren van de bloedcirculatie
  3. Afnemen van de spanning van het weefsel
  4. Verbeteren van de mobiliteit
  5. Verlagen van de bloeddruk

Zorgt een Diepe Dwarse Frictie massage techniek ook wel, zoals de grondlegger James Cyriax het ook wel omschrijft, voor onder andere;
  • Pijnvermindering door afbraak verkleeft weefsel en versnelt herstel
  • Verbeteren beweeglijkheid spier door het opheffen van verkleeft weefsel

Behandeling met Diepe Dwarse Fricties

Pas na een uitgebreid gesprek en specifiek onderzoek wordt er eventueel gestart met de behandeling. Het zijn vaak de gevoelige spierspanningspunten die in aanmerking komen voor de frictie technieken.

Er wordt door middel van de vingers, hand en/of onderarm druk uitgeoefend voor enige tijd om de verhardingen/verklevingen in de spier op te heffen. Dit kan gepaard gaan met enige mate van drukpijn wat achteraf een beurs gevoel kan geven
Dit hoort bij het herstelproces en u mag direct naar de behandeling verbetering verwachten van onder andere de pijn en beweeglijkheid. Wel kan door de reactie het behandelde gebied wat zwaar en vermoeid aanvoelen, maar dit zal een dag tot twee weer verdwijnen.

Behandeling met Diepe Dwarse Frictie massage, Dry Needling of andere technieken binnen de Fit4all behandelmethodiek vinden altijd plaats in samenspraak. Daarnaast wordt door gespecialiseerde Fysiotherapeuten altijd de reactie op de behandeling besproken om onprettig heden te voorkomen!

Kosten Diepe Dwarse Frictie Massage

Voor een behandeling met Diepe Dwarse Frictie massage wordt bij Fit4all Fysiotherapie geen extra kosten in rekening gebracht naast het normale consult. Het is een onderdeel van de Fit4all behandelmethodiek en zien het als extra service in ons streven om voor u de best mogelijke behandeling aan te bieden.

Bij een Fysiotherapeutische behandeling vormt deze specifieke techniek wel een onderdeel van de gehele behandeling om uw klachten te verhelpen en herhaling te voorkomen. Het is dus een mooie aanvulling op de Fit4all Behandelmethodiek.

Snel en effectief van uw klachten af?

Wil je direct een afspraak maken? Bel dan naar 0343-431111 of neem contact op via fit@fit4all.nl. Een afspraak kan vaak al plaatsenvinden binnen 24 uur na aanmelding!

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »