Wat te doen bij een Golfarm?

Last van een Golfarm? Ineens merkt u het, pijn aan de binnenkant van de elleboog. Wat zou dat kunnen betekenen denkt u misschien? Het zou mogelijk een Golfarm of golfelleboog kunnen zijn. 

*Direct je elleboog klachten laten onderzoeken en/of behandelen? Bel voor een afspraak naar 0343-431111. Onze gespecialiseerde Fysiotherapeuten helpen je graag op weg. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. 

Wat is een Golfarm? 

Een andere naam voor een Golfersarm of Golfelleboog is mediale epicondylalgia. Golfers arm wordt vaak gekenmerkt aan pijn en stijfheid aan de binnenkant van de elleboog, wel dan niet gepaard met problemen richting onderarm en pols en/of hand.  

Vroeger werd er gedacht dat het begin van de polsbuigers (aan de binnenkant van de elleboog) ontstoken waren als gevolg van overbelasting. Tegenwoordig weten we dat er niet altijd sprake is van een ontsteking.  

Het kan wel zijn dat de spieren aan de binnenzijde van de elleboog van mindere kwaliteit zijn geworden of onder ‘’te’’ hoge spanning staan. Dit kan pijnklachten geven in de gehele onderarm met beperkingen in dagelijkse handelingen tot gevolg.  

Kenmerkende Golfelleboog symptomen; 

  • Pijn aan de binnenzijde van de elleboog 
  • Pijn in de onderarm en/of pols 
  • Pijn bij knijpen en of tillen 
  • Tintelingen in de onderarm regio 
  • Verminderde kracht tijdens knijpen 

 Wat is een Golfarm?

Oorzaak van een Golfarm 

Een Golfers elleboog komt in de meeste gevallen door een langdurige verhoging van de belasting. Dit kan er voor zorgen dat de polsbuigers overbelast raken, dit kan kwaliteitsvermindering van weefsel, spanning en in het ergste geval een ontsteking tot gevolg hebben.  

Belangrijk is om erachter te komen waar deze toename van belasting heeft plaatsgevonden. Ook kan het zijn dat er problemen zijn in de nek-schouder-elleboog-pols regio die er voor zorgen dat de polsbuigers worden overbelast. Hierdoor zouden de klachten ook kunnen worden veroorzaakt. 

 
Oorzaak van een Golfarm

Wat te doen bij een Golfarm? 

Het belangrijkste is het achterhalen hoe de klachten hebben kunnen ontstaan, vaak is dit een langzaam erger wordende klacht. Dit betekent dat op lange termijn meer belasting is geweest.  

Hier een oplossing voor vinden is een goede start. Daarnaast is het mogelijk om rek oefeningen voor de onderarmspieren te doen. Dit kan er voor zorgen dat de spanning in de spieren minder wordt.  

Het is vooral belangrijk om niet door de pijn te bewegen, dit zou de klachten erger kunnen maken. 


Wat te doen bij een Golfarm?

Behandeling Golfarm 

De fysiotherapeut kan de hele regio van nek tot pols/hand controleren op mogelijke beperkingen of problemen. Ook zijn fysiotherapeuten getraind op het zoeken naar de mogelijke oorzaak van overbelasting.  

De fysiotherapeut kan de spieren die aangedaan zijn behandelen, bijvoorbeeld middels massage of fricties, en de gewrichten en beweegpatronen behandelen en helpen met het verminderen van de overbelasting. 

De Fysiotherapeuten van Fit4all kunnen je specifieke tips, oefeningen en een behandeling aanbieden bij je golf arm. Wil je effectief en zo snel mogelijk van je golf arm af? Maak dan direct een afspraak via 0343-431111. 

Een behandeling bij Fit4all heeft als voordeel dat je; 

  • Vaak binnen 24 geholpen wordt geholpen 
  • Bij ons terecht kan van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat (07:00-22:00) 
  • De therapie wordt aangeboden door gespecialiseerde fysiotherapeuten 
  • Alle benodigde faciliteiten beschikbaar zijn voor jouw herstel 
  • Past in onze missie om jouw pijnvrij te krijgen! 

 

Met verzorgende groet, 
 
Team Fit4all 

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »