Schouder Artrose

Schouderklachten als gevolg van artrose? Dat is erg vervelend. In de volksmond wordt het ook wel een versleten schouder genoemd, Of slijtage schouder.  

Meestal komt artrose in de schouder voor bij oudere mensen die een zwaar fysiek beroep hebben gehad. Klachten kunnen o.a. pijn of bewegingsbeperkingen of een zwaar gevoel in de schouder zijn.  

*Direct je schouder laten onderzoeken en/of behandelen? Bel voor een afspraak naar 0343-431111. Onze gespecialiseerde Fysiotherapeuten helpen je graag op weg. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Wat is Schouder Artrose? 

Artrose in de schouder houdt in dat er verandering (slijtage) is van het gewrichtskraakbeen in het schoudergewricht. Hierdoor is het kraakbeen niet meer zo mooi glad als voorheen en kan pijn ontstaan. In principe krijgt iedereen te maken met veranderingen in het gewrichtskraakbeen als gevolg van een oudere leeftijd, echter geeft dit bij sommige mensen wel klachten en bij andere niet.  

Wat is Schouder Artrose?

Heb ik Schouder Artrose? 

Schouder artrose kan door middel van een röntgenfoto gediagnosticeerd worden door een specialist. Ook kunnen er symptomen zijn die wijzen op klachten als gevolg van artrose in de schouder. Deze symptomen zijn; ochtendstijfheid, crepitaties (kraken), bewegingsbeperkingen, pijn, leeftijd ouder dan 55 en een schouderblessure in de voorgeschiedenis.

U kunt door uw fysiotherapeut altijd laten inschatten of het raadzaam is om een specialist te raadplegen. D
e fysiotherapeut zal dit advies op basis van uw verhaal en een lichamelijk onderzoek baseren. 

Heb ik Schouder Artrose?

Moet ik naar de huisarts?  

Niet altijd! Tegenwoordig mag u zonder verwijzing van een huisarts naar een fysiotherapeut.  

Volgens de richtlijnen van de huisarts en de fysiotherapeut is een behandeltraject bij de fysiotherapeut de eerste keuze voor behandelen. Ook kunnen fysiotherapeuten na een onderzoek het advies geven contact op te nemen met de huisarts, dit zal belangrijk zijn voor het oordeel van de huisarts. Wij zullen ook altijd een brief naar de huisarts sturen met ons oordeel over de klacht.  

Moet ik naar de Huisarts?

Behandeling Schouder Artrose

Binnen een fysiotherapietraject worden de spieren rond de schouder sterker gemaakt, dit zorgt voor minder belasting van het aangedane kraakbeen en is bewezen effectief om de pijn te verminderen. Ook kan uw fysiotherapeut mobilisaties uitvoeren om het gewricht beter te laten functioneren en meer beweeglijkheid in het gewricht te krijgen. 

Daarnaast kunnen onze fysiotherapeuten u van allerlei adviezen voorzien. Denk bij het advies aan werk gerelateerde adviezen, adviezen voor sport(hervatting) en adviezen om in het dagelijks leven beter te functioneren.  

Behandeling Schouder Artrose?

Fysiotherapie bij Schouder Artrose

Heeft u klachten die passen bij schouder artrose? Dan kunt u bellen via 0343-431111 voor een afspraak bij de fysiotherapeut. U kunt een oordeel over uw klacht krijgen en al uw vragen stellen. Wanneer u langer wacht met deze klachten, kan het behandeltraject ook langer duren. 

Een behandeling bij Fit4all heeft als voordelen dat u:  

  • Binnen 24 uur terecht kan  
  • Van vroeg 7:00 tot laat 22:00 
  • Behandeld word door gespecialiseerde fysiotherapeuten 
  • Morderne fasciliteiten beschikbaar hebt 
  • In onze missie past u pijnvrij te krijgen 

Met verzorgende groet, 

Team Fit4all 

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »