Progressie in Training

Hoe weet je of je progressie boekt met je trainingen?

Gebruik verschillende variabelen
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een goede manier is om op te schrijven wat je doet. Welke oefeningen doe je? Hoeveel herhalingen doe je met een bepaald gewicht? Hoeveel rondes doe je een oefening? Hoe zwaar vond je het? Al deze variabelen kan je gebruiken bij het monitoren van je progressie.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Doe je meer herhalingen met hetzelfde gewicht dan een maand geleden? Gefeliciteerd, je bent sterker geworden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gebruik je trainingsschema

Als je niet opschrijft wat je doet, is het knap lastig om van elke oefening te onthouden wat je precies hebt gedaan. Hierdoor bestaat de kans dat je altijd hetzelfde doet en je dus geen progressie maakt. Of de keerzijde: je maakt te grote stappen en raakt geblesseerd.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een trainingsschema is ideaal om je progressie te monitoren. Schrijf op welke oefening je doet, hoe zwaar je de oefening doet, hoeveel herhalingen, hoeveel rondes en hoe zwaar je de oefening vond. Deze informatie gebruik je dan tijdens je volgende training om te bepalen hoe zwaar je gaat trainen, hoeveel rondes je gaat doen en hoeveel herhalingen nodig zijn om progressie te boeken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Intensiteit bijstellen

Ook kan je dankzij je trainingsschema bepalen wanneer een training te zwaar was.Stel je hebt een training gedaan en je merkt daarna dat je nul energie hebt en alleen maar wil slapen. Dan bestaat de kans dat de training te zwaar was en dat je het dus rustiger aan moet doen. Omdat je precies weet wat je hebt gedaan, kan je gemakkelijk bepalen hoe je de training lichter kan maken de volgende keer.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oftewel, ga niet gissen maar schrijf op wat je doet. Geen idee hoe? Wij helpen je graag.

Met gezonde groet,

Team Fit vanuit Jezelf
Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »