Peesplaatontsteking Voet? Wat te doen!

Heb je last van scherpe pijn onder je voet, vooral bij de hiel? Dit kan wijzen op een peesplaatontsteking, ook wel fasciitis plantaris genoemd. Deze pijnlijke aandoening treedt vaak op bij de eerste stappen in de ochtend of na lange periodes van rust.

*Direct je klachten laten onderzoeken en/of behandelen? Bel voor een afspraak naar 0343-431111. Onze gespecialiseerde Fysiotherapeuten helpen je graag op weg. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. 

Wat is Peesplaatontsteking Voet

Peesplaatontsteking is een ontsteking van de peesplaat aan de onderkant van de voet. Deze aandoening ontstaat vaak door overbelasting, zoals bij hardlopen of langdurig staan/lopen op harde oppervlakken. De peesplaat ondersteunt de voetboog en absorbeert schokken, waardoor overbelasting kan leiden tot kleine scheurtjes en ontstekingen.

Peesplaatontsteking Voet Fysiotherapie

Symptomen peesplaatsontsteking voet

 • Scherpe pijn bij de hiel of voetboog
 • Verergering van pijn na rust
 • Stijfheid en soms zwelling

Behandeling peesplaatontsteking voet

 1. Rust en Aanpassing van Activiteiten: Vermijd belastende activiteiten en geef je voet de tijd om te herstellen. Dit kan betekenen dat je tijdelijk minder gaat lopen of sporten.
 2. Ondersteunende Schoenen en Steunzolen: Draag schoenen met goede demping en ondersteuning om de druk op de peesplaat te verlichten. Steunzolen kunnen helpen om de voetboog te ondersteunen en de pijn te verminderen.
 3. Rek- en Strekoefeningen: Voer oefeningen uit om de peesplaat en de omliggende spieren te versterken en te ontlasten. Dit kan helpen om de flexibiliteit en kracht van de voet te verbeteren.
 4. Professionele Fysiotherapie: Laat je begeleiden door een gespecialiseerde fysiotherapeut die een individueel behandelplan kan opstellen. Fysiotherapie kan helpen om de oorzaak van de overbelasting te identificeren en aan te pakken.

Preventie

Wat je kan doen om verergering te voorkomen;
 • Draag geschikte schoenen met goede ondersteuning
 • Verhoog de intensiteit van fysieke activiteiten geleidelijk
 • Luister naar je lichaam, voel aan wat je peesplaat aankan
 • Voer regelmatig stretchoefeningen uit en versterk je peesplaat
Peesplaatontsteking Voet Behandeling

Fysiotherapie bij Peesplaatontsteking Voet

Bij aanhoudende klachten is het verstandig om professioneel advies te zoeken. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen je helpen met een effectief behandelplan op maat. Door de oorzaak van de overbelasting te identificeren en aan te pakken, kunnen we je helpen om snel en effectief te herstellen.

Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak via 0343-431111.

Ons team staat klaar om je te helpen snel weer pijnvrij te bewegen.

Met verzorgende groet,

Team Fit4all

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »