Nieuwe Heup Revalidatie

Heeft u vragen over de revalidatie van uw nieuwe heup? Of wilt u graag begeleiding tijdens u revalidatie? Voor een goede en voorspoedige revalidatie is het belangrijk om te weten wat de belangrijkste aandachtspunten zijn tijdens uw herstel.

*Direct een afspraak maken voor een revalidatie na een nieuwe heup operatie? Bel voor een afspraak naar 0343-431111. Onze gespecialiseerde Fysiotherapeuten helpen u graag op weg. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Nieuwe Heup Prothese

Revalidatie Nieuwe Heup

Revalidatie van een nieuwe heup verloopt vanuit de meeste ziekenhuizen en klinieken volgens een vastgesteld revalidatie protocol. Een revalidatie protocol kan houvast geven om specifieke doelen in de revalidatie te behalen. Houd hierbij de leefregels van het ziekenhuis aan.

Zo zal de eerste fase gericht zijn op algemeen herstel na de operatie en aansturen naar een zelfstandige thuis situatie. In de volgende fasen zal de revalidatie steeds meer toegespitst worden op herstel van uw belastbaarheid, de functie van de heup en persoonlijke doelen.

Revalidatie Nieuwe Heup

Afstemming van de Heup Revalidatie

Tijdens uw revalidatie is het belangrijk om de balans tussen deze twee dingen te vinden. Hoeveel doet u met de heup (=belasting) en wat kan de heup aan (=belastbaarheid). Dit zou u kunnen zien als een klassieke weegschaal, en deze moet zo veel als mogelijk in balans blijven. 

Wanneer u meer doet als de heup aan kan zal de heup reageren met zwelling, pijn, stijfheid en roodheid (=overbelasting). Echter als u te weinig doet zult u merken dat u weinig vooruitgang boekt en de heup eveneens stijf en zwak blijft (=onderbelasting).

Revalidatie Heup Prothese

Behandeling na een Nieuwe Heup

Na de operatie zal de heup nog niet direct pijnvrij en soepel zijn. Als reactie op de operatie kan de heup gevoelig en stijf aanvoelen. Door het natuurlijk herstel zal dit afnemen naar mate de tijd vordert. 

Het is belangrijk voor het herstel om de heup op geleide van de pijn regelmatig te bewegen. Houd hierbij het protocol en de leefregels vanuit het ziekenhuis aan. Zo kan je zelf het natuurlijk herstel bevorderen.

Tijdens uw revalidatie is het belangrijk dat uw geopereerde been weer sterk wordt. Vooral de bilspieren hebben vaak extra aandacht nodig om weer correct te kunnen lopen. Ook het trainen van de bovenbenen helpt om makkelijker de trap op te komen.

Waarschijnlijk is uw conditie (flink) achteruit gegaan omdat u de eerste weken weinig kon doen na de operatie. Lopen zal de eerste fase na de operatie nog te belastend zijn om aan uw conditie te werken.

Een goed idee is om te gaan fietsen op een hometrainer, zodra uw heup soepel genoeg is om de omwentelingen te maken. Fietsen is een lage belasting voor de heup en een mooie manier om deze soepeler te krijgen. Veel mensen ervaren fietsen als een prettige beweging na een nieuwe heup.

Behandeling na Nieuwe Heup

Vergoeding na een Nieuwe Heup

Wanneer u wordt geopereerd krijgt u een verwijzing van de orthopeed mee voor postoperatieve fysiotherapie. Geef deze verwijzing aan uw fysiotherapeut. Omdat u bent geopereerd krijgt u een zogenoemde ‘chronische indicatie’. 

Deze is één jaar geldig vanaf de operatiedatum. De eerste twintig behandelingen kunnen vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering (als u die heeft afgesloten). Vanaf de twintigste behandeling valt de vergoeding van uw indicatie binnen de basisverzekering.

Vergoeding Nieuwe Heup

Revalidatie van een Nieuwe Heup

De fysiotherapeuten van Fit4all kunnen je specifieke tips, oefeningen en een behandeling aanbieden bij een nieuwe heup. Wil je effectief en zo snel mogelijk van je klachten af? Maak dan direct een afspraak via 0343-431111.

Een behandeling bij Fit4all heeft als voordeel dat je;

  • Binnen 24 terecht kan
  • Van vroeg 07.00 tot laat 22.00
  • Behandeld wordt door gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Moderne faciliteiten beschikbaar hebt
  • In onze missie past om u pijnvrij te krijgen!

Met verzorgende groet,

Team Fit4all

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »