Meniscus Klachten

Kniepijn als gevolg van de meniscus? Dat is vervelend! Bekende klachten die de meniscus kunnen geven zijn slotklachten, instabiliteitsklachten, pijn in het gewricht, zwelling na 24uur en een klikkende knie. 

Meniscusletsel kan 2 vormen hebben, de acuut ontstane letsels (trauma door bijvoorbeeld sport of verdraaiing) of een degeneratief letsel (slechter wordende meniscus door ouderdom). 

*Direct je knieklachten laten onderzoeken en/of behandelen? Bel voor een afspraak naar 0343-431111. Onze gespecialiseerde Fysiotherapeuten helpen je graag op weg. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. 

Wat is een meniscus?  

Een knie heeft een binnenste en een buitenste meniscus. De binnenste meniscus is vaker aangedaan dan de buitenste. Een meniscus is een maanvormig stuk kraakbeen wat zorgt voor demping en goed contact tussen het bovenbeen en het onderbeen. Wanneer we ouder worden zien we dat de kwaliteit van de meniscus achteruit kan gaan.  

Wat is een Meniscus?

Meniscus Klachten?  

Een meniscus kan goed tegen de buig en strekking van de knie, de draaiing van de knie is moeilijker voor de meniscus. Vaak wordt gezien dat tijdens draaibewegingen van de knie in staande positie (axiale druk) schade optreedt van de meniscus. Dit komt omdat er dan wringkrachten op de meniscus komen, ook wordt er dan aan de meniscus getrokken door het kapsel van de knie. Dit kapsel komt op rek wanneer er draaiing in de knie plaatsvind. 

Bij oudere mensen waar de meniscus van mindere kwaliteit is, kan lang gehurkt of met gebogen knieën zitten ook zorgen voor schade of irritatie van de meniscus. Dit omdat er te lang een piekdruk op de meniscus staat. Hierdoor kan er irritatie of ontsteking ontstaan.  

Meniscus klachten?

Behandeling Meniscus Klachten?  

Wanneer er sprake is van zwelling en heftige pijn is het verstandig om rust te nemen en de meniscus zo veel mogelijk te ontzien. Vervolgens is het raadzaam een fysiotherapeut te raadplegen wanneer de klachten wat rustiger zijn geworden.  

Bewegen kan! Maar wel op geleide van de pijn. Vervolgens is het altijd raadzaam om een fysiotherapeut te raadplegen om samen de prognose door te spreken en adviezen te krijgen. 

Behandeling Meniscus Klachten?

Wat kan de fysiotherapeut doen?  

Samen met de fysiotherapeut wordt er gekeken of deze klachten zonder operatie kunnen herstellen. Wanneer geen operatie nodig lijkt, is het raadzaam voorzichtig met de klachten om te gaan. De fysiotherapeut kan helpen met bepalen wat u juist wel of niet kan doen.  

De fysiotherapeut kan de knie behandelen op functie van het gewricht en spierfunctie. Ook worden (wanneer de meniscus daar klaar voor is) oefeningen gedaan om de been en heupspieren zo sterk mogelijk te maken, dit om de meniscus te ontzien. Het is bewezen dat meer spierkracht zorgt voor minder belasting van het kniegewricht. Hier valt de meniscus ook onder.  

Wat kan de fysiotherapeut doen?

Fysiotherapie bij Meniscus Klachten

Bij twijfel is het altijd raadzaam om een fysiotherapeut te raadplegen! Een afspraak maken kan via 0343-431111Dit kan zonder verwijzing van een huisarts. Een behandeling bij Fit4all heeft als voordelen dat u:  
  • Binnen 24 uur terecht kan 
  • Van vroeg 07:00 uur tot laat  22:00 
  • Behandeld wordt door gespecialiseerde fysiotherapeuten 
  • Moderne fasciliteiten beschikbaar hebt 
  • In onze missie past u pijnvrij te krijgen!

Met verzorgende groet, 

Team Fit4all  

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »