HITT Training

HIIT is populair!

HIIT ook wel genaamd High Intensity Interval Training is dat je in een relatief kort tijdbestek een intensieve inspanning levert. Hoge hartslag, zweten, bijna over je nek gaan, je kent het wel. Hoe harder je traint des te beter je het hebt gedaan. En des te fitter je wordt.. of is dat niet het geval?

Het antwoord is nee. HITT is een goede trainingsmethode, maar je moet het niet toepassen tijdens iedere training. Je wilt het namelijk doseren.

Wat doet een HITT Training?

HITT zorgt ervoor dat er stress opgebouwd wordt in het lichaam. Je immuunsysteem krijgt een flinke optater. Voor je lichaam is het goed om dit af en toe mee te maken, maar het heeft wel de tijd nodig om er weer van te herstellen. Als je altijd volle bak gaat, dan raakt je lichaam overtraind.

Hoe zorg je voor een goede HITT Training?

Net als bij voeding is het goed om de 80/20 regel aan te houden. 80% van de training doe je op een relatief lage intensiteit waarin je nog gewoon kan praten. Dus geen hartslag van 180, maar ergens tussen de 120 en 160. De overige 20% mag je vol gas gaan geven.

Het is ook goed om bijvoorbeeld de ene dag voor duurtraining te kiezen van 20 tot 45 minuten en de andere dag voor een HITT training van 6 tot 8 blokken. Het is sowieso goed om cardiotraining toe te passen in je training. Uit onderzoek is gebleken dat duuratleten langer leven (4,3 tot 8 jaar) en minder kans hebben op ziektes. (Reimers, Knapp & Reimers, 2012)

HITT Training Tips

Dus probeer je krachttraining af te wisselen met conditietraining (duurtraining en HITT). Tenminste als je fit en gezond wilt blijven. Want dat wilt toch iedereen!

We helpen je graag op weg als je hierbij hulp nodig hebt.

Met gezonde groet,

Fit vanuit Jezelf

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »