Duizeligheid vanuit de Nek

Een gevoel van flauwte. Er zijn twee verschillende vormen van duizeligheid. De eerste is een gevoel van flauwte (‘Ik heb een licht gevoel in mijn hoofd’). De tweede noemen wij draaiduizeligheid of positieduizeligheid.Hierbij ziet je alles om u heen bewegen of draaien.

Andere beschrijven het alsof ze in een wasmachine zitten. In deze blog vertellen wij je meer over de eerste vorm van duizeligheid. Wilt u meer weten over draaiduizeligheid? Lees dan dit blog.

*Direct je duizeligheid laten onderzoeken en/of behandelen? Bel voor een afspraak naar 0343-431111. Onze gespecialiseerde Fysiotherapeuten helpen je graag op weg. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Wat is Duizeligheid

Wat is duizeligheid?

Bij duizeligheidsklachten kan je het gevoel dat je flauw gaat vallen. Misschien zie je zwarte vlekken of wordt het helemaal zwart voor je ogen. Staat niet stevig in je schoenen. Deze vorm van duizeligheid kan verschillende oorzaken hebben.

In deze blog gaan wij in op de vorm van duizeligheid waarbij fysiotherapie kan bijdragen aan het herstel: de duizeligheidsklachten vanuit de nek. Oftewel: cervicogene duizeligheidsklachten.

Oorzaak van Duizeligheidsklachten

Oorzaak van duizeligheidsklachten?

Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om te snappen hoe je lichaam zichzelf in evenwicht/balans houdt. Het hersenen willen weten wat jouw plek ten opzichte van de omgeving is. Hiervoor vergelijken de hersenen verschillende vormen van informatie: vanuit de evenwichtsorganen, je ogen en vanuit je nek.

De stand van je hoofd ten opzichte van je nek is heel belangrijk. Als je niet weten waar jouw hoofd is heb je niks aan de informatie vanuit je ogen. Het is dan bijvoorbeeld onmogelijk om een voorwerp puur op zicht te pakken. 

Bij cervicogene duizeligheid is de informatie die je hersenen krijgen vanuit je nek verstoord. Dit kan komen doordat een van de kleinere gewrichten van nek niet optimaal kunnen bewegen en/of spanning in de nekspieren. De informatie vanuit de nek matched niet met de andere informatie en zo kan je duizeligheidsklachten ervaren.

Symptomen Duizeligheid vanuit de Nek

Symptomen bij duizeligheid vanuit de nek

  • De klachten minuten tot uren duren
  • Vaak ervaren mensen ook pijn in hun nek
    • Soms ervaren mensen hoofd- of oorpijn
  • Bewegingen van het hoofd en/of langdurig in dezelfde houding zitten kunnen de klachten opwekken/triggeren.

Deze vorm van hoofdpijn kan voor komen na een ongeluk/val waarbij iemand hoofdletsel heeft opgelopen. (Link naar whiplash?)

Behandeling duizeligheidsklachten

Fysiotherapie kan bijdragen aan herstel bij cervicogene duizeligheidsklachten. De fysiotherapeut kan helpen met het losmaken van de spieren en gewrichten van de nek, en oefeningen meegeven om de nek soepel te houden.

Heeft u na het lezen van deze blog een vermoeden dat je duizeligheidsklachten vanuit de nek komen? Of twijfelt u of het een andere vorm van duizeligheid kan zijn? De fysiotherapeuten van Fit4all zullen jouw klachten zorgvuldig uitvragen en onderzoeken.

Behandeling Duizeligheid vanuit de Nek

Fysiotherapie bij duizeligheid

Aan de hand hiervan kunnen wij je specifieke tips, oefeningen en een behandeling aanbieden bij duizeligheidsklachten. Wil je effectief en zo snel mogelijk van je klachten af? Maak dan direct een afspraak via 0343-431111.

Een behandeling bij Fit4all heeft als voordeel dat je;

  • Binnen 24 terecht kan
  • Van vroeg 07.00 tot laat 22.00
  • Behandeld wordt door gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Moderne faciliteiten beschikbaar hebt
  • In onze missie past om jouw pijnvrij te krijgen!

Met verzorgende groet,

Team Fit4all

Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »